torsdag den 23. august 2012

Rucola/porre-tærte

Rucola/porretærte

Sådan her burde den se ud



Jeg har fået en kogebog af en ven. Med vegatar-retter. Det lyder faktisk ret spændende, så jeg besluttede mig derfor for at prøve.

Og denne her ret virkede simpel nok.
Jeg skulle have vidst, at det ikke ville være så let.

Den rigtig ud. Den DUFTEDE ganske fint. Dens KONSISTENS var som bogen foreskrev... Men dens SMAG... var bare ikke liiiigefrem fantastisk... Det blev en tur på McD istedet :(

Og jeg manglede vist også krydderierne


Forberedelsestid: i alt: 30 min + hviletid.
Tilberedning: 1 t. 10 min
Portioner: 1 tærte

150g rucola, renset
185g hvedemel
125g smør, hakket
1-2 spsk. vand
1 spsk. olie
1 stor porre, kun den hvide den, i skiver.
2 fed hvidløg, pressede
2 æg
1½ dl mælk
1 dl piskefløde

  1. Forvarm ovnen til 210grader. Rucolaen vaskes, tørres og snittes groft
  2. Melet sigtes ned i en stor skål. gnid smørret ind i melet med fingrene, indtil blandingen ligner revet parmesan. Tilsæt vandet og saml dejen kort med hænderne. Flyt dejen ud på et meldrysset bord og ælt den til den er glat og ensartet. dejen pakkes ind i film og stilles i køleskabet ½ time.
  3. Dejen udrulles (evt. mellem 2 stykker film), så den passer til et 23cm tærtefad. Når fadet er beklædt med dej, klippes et stykke bagepapir til, så det passer i bunden af fadet. Bred tørrede bønner ud og papiret, og forbag tærten i 10 min. Bønner og papir fjernes, og tærten bager videre i ca. 5 min. Oven skrues ned til 180grader.
  4. Olien opvarmes på en pande. Porreringe og hvidløg sauteres heri til porrerne er møre. Tilsæt rucola og steg videre i ca. 1 min. Tag panden af blusset og lad grønsagerne køle let af. De fordeles herefter jævnt på tærtebunden. Pisk æg, mælk og fløde sammen i en røreskål og hæld det over grønsagerne. Bages ved 180grader i 50 min., eller til fyldes føles fast. Serveres med frisk basilikum og høvlet parmesan
Mine rettelser:
  • Jeg har stadigvæk ikke noget film. Så det røg i køleskabet uden film.
  • Jeg tilføjede heller ikke basilikum og parmesan til sidst, men mozzarella
  • Jeg har IKKE tilsat salt og peber fordi der ikke stod jeg skulle. Jeg fulgte bogen! JEG FULGTE BOGEN!!!!!! Og den MANGLEDE jo salt!
  • HVILKE TØRRE BØNNER?! Hvor kommer de fra?! Hvad bruges de til?! Jeg forstår det ikke!


RESULTATET:
Ja, det så pænt og korrekt ud. Men smagen var off. Bunden, skorpen, var for tydelig i sin smag og konsistens og det






 


Så langt, så godt.













Konklusion:
Det manglede krydderier. Men der STOD IKKE at der skulle kryderier i... I hvert fald ikke salt og peber. Og hvad sker der med bønnerne?! TØRRE BØNNER?! Det stod ikke i ingredienser, men de skal åbenbart i oven. til hvilket formål?!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar