torsdag den 11. oktober 2012

Gratineret pasta









SUCCES! Thumbs up til mig








Dette er faktisk en succes oplevelse. Jeg har nu lavet den to gange og synes faktisk det er gået glimrende. Jeg har måske lavet små-fejl, såsom at glemme, at koge det ned til 2 personer i stedet for 4. Så til at starte med havde jeg kun 250g pasta, men alt det andet i korrekte mængder, hvilket jo gav lidt ekstra. Men tydeligvis er denne ret ikke helt til at ødelægge, selvom forholdende bliver lidt forskudt.

Anden gang jeg lavede denne ret puttede jeg BACON i. Det var Carstens ide, fordi ren vegetarmad er kedeligt… Jeg synes det var fint uden bacon, men det blev jo klart episk med det i.

Så det kan klart anbefales.

Overall, så synes jeg faktisk det gik super godt og jeg ser dette som en god oplevelse.
Tror næsten jeg burde sætte noget op på siden, en form for tæller, så siger 6/10 retter har været succesfulde.

 


Konklusion:
Jeg skal klart være mere opmærksom på om det er til 4 eller 2 personer retterne laves til. Og så huske at køre stilen helt ud, istedet for fx at bruge 300g cremefreiche til 2 personer.

Bacon redder alt og er klart anbefalet.


Til 4 personer:

500g Fettucine
60g smør
1 løg, finhakket
300g cremefraiche
2½ dl piskefløde
¼ tsk muskatnød
50g parmesan
Salt og friskkværnet peber
150g friskrevet mozerella

1)    Forvarm ovn på 180°C. Fettucinen koges al dente i rigelig med spildkogende vand. Hæld vandet fra og stil pastaen til side.
Mens pastaen koger smeltes smørret i en stor gryde. Løget sauteres heri ved svag varme. Når løget er mørt tilsættes pastaen
2)    Tilsæt nu cremefraichen og vend den godt rundt i pastaen, evt. med et træsalatsæt. Det er vigtigt at cremefraichen er jævnt fordelt.

3)    Fløde hældes i gryden sammen med muskatnød, parmesan samt salt og peber. Vendes grundigt rundt. Blandingen hældes i et smurt, ildfast fad og den resterende parmesan samt mozzarellaen drysses over. Bages i 15 min til osten er smeltet og gylden.

1 kommentar: